Skolen har en tilsynsførende, der fører tilsyn med at indholdet af undervisningen lever op til kravene i Fælles Mål. De årlige tilsynsrapporter kan ses her.

Underviserne evaluerer løbende det faglige i alle fag, særligt med henblik på materialer, arbejdsformer og fagligt udbytte.

God trivsel og udvikling af sociale kompetencer vægtes højt, hvorfor disse evalueres parallelt med de faglige evalueringer.

Planlagte evalueringer

Tilsyn laves årligt, sådan at den tilsynsførende på 3 år når igennem alle klasser og alle fag.

Undervisere evaluerer løbende i forbindelse med undervisningsplaner og overleveringer mellem klasselærere og faglærere. Vores klasseteams evaluerer fast 2 gange årligt.

Derudover har underviserne to årlige §7-dage samt en begivenhed ved afslutningen på undervisningsåret, hvor evaluering indgår naturligt.

Evaluering af den samlede undervisning

Vi har i 23/24 haft særligt fokus på støtteundervisning og mobilpolitik.

Støtteundervisning

Støtten blev samlet på færre lærere og med en kontaktperson til den enkelte støtteelev.

Evaluering
Det har sikret at hver støttekrævende elev blev set og forældrene vidste, hvem der var den samlende person. Der har dog manglet fokus på støtte i indskolingen pga sammenlægninger af klasser og støttetimerne har her mest været på praktiske/musiske fag.

Opfølgning
Fungerer det med færre støttelærere i klassen, så vil det komme til at gælde alle klasser fremover. Derudover tildeles 8.-9. klasse ekstra støttetimer, da der vil være flere støttekrævende elever næste skoleår.

Mobilpolitik

Vi har siden marts 2024 og til sommerferien haft en forsøgsperiode med mobilfri skole.

Evaluering
Vi har oplevet at eleverne har leget mere på tværs af klasser. Vi har ikke set forskel i undervisningen. Det har været besværligt at håndtere kasser/mobilhoteller på lærerværelset.

PC og tablets bruges stadig i undervisningen og i inde-frikvarterne, når udskolingen er inde. Eleverne mister fokus i undervisningen ved pop-up beskeder.

Opfølgning
Vi indkøber aflåste mobil-skabe til relevante klasselokaler. Vi vil fortsat have fokus på IT og evaluere på IT-kundskaber og -brug i undervisningen.

Evaluering 2023-24 (pdf)


Evaluering af undervisningen for 22/23

Undervisningen lever op til tilsynskravene.

I skoleåret 22/23 bad STUK* os skifte fra vores egen metode til deres skabelon for støtteundervisning, for at gøre det lettere at sikre, at vi lever op til kravene.
* STUK. Styrelsen for Undervisning og Kvalitet.

Opfølgning

I 2023/2024 har vi fokus på støtte/handleplaner og bruger fremadrettet STUKs skabelon. Vi evaluerer fortsat på støtte-eleverne 4 gange årligt.

Evaluering af den enkelte elev

Lærerne anvender flere forskellige evalueringsværktøjer, egne eller nationale tests af eleven.

Derudover kommer den daglige, løbende evaluering. Der skrives meddelelsesbøger (fra skoleåret 2023/2024) mindst en gang årligt med udgangspunkt i lærerteamets observationer og vurderinger af den enkelte elev. Der følges op, når der er behov herfor.

2 gange årligt har vi klasselærermøde, hvor alle lærere omkring klassen mødes og evaluerer på elevernes trivsel, faglige udbytte og undervisningen.

Elevsamtaler

2 gange årligt har klasselæreren møde med de enkelte elever for at tale om trivsel og faglig udvikling. Såfremt der dukker problemer op, der berører en eller flere personer, eller fag, så tages det op i klassens team eller til næste pædagogik-møde, så der kan laves en handleplan.

Forældrekontakt

Vi holder individuelle skole-hjem samtaler én gang i efteråret, hvor både forældre og elev deltager. Ved disse samtaler kigges tilbage på forløbet indtil nu, og det faglige, trivslen og den alsidige udvikling evalueres. Nye faglige og sociale mål fastlægges. Der kan holdes flere samtaler, ligesom forældre inddrages eller orienteres løbende, hvis det anses for hensigtsmæssigt.

Fra skoleåret 2023/2024 skrives der meddelelsebøger mindst én gang årligt. Denne bruges ved skole-hjem-samtalen og der sker opfølgning, når der er behov herfor.

Om undervisningen

Læs mere om vores undervisning og Fælles Mål her.
Læs også om vores værdigrundlag her.